При підписанні мирової угоди Vanco відмовиться від 100 мільйонів

Понеділок, 27 лютого 2012, 16:57

Компанія Vanco Prykerchenska Ltd (Британські Віргінські о-ви) відмовиться від раніше висунутих претензій в розмірі 100 млн доларів до України при підписанні мирової угоди.

Про це повідомив секретар міжвідомчої комісії з організації укладення та виконання угод про розподіл продукції (УРП) Володимир Ігнащенко, передає "Інтерфакс-Україна".

У той же час, за його словами, мирова угода не буде підписана до отримання Україною гарантій, що акціонери Vanco Prykerchenska Ltd надалі не стануть висувати власні матеріальні претензії до країни.

"Україна не підпише угоду, поки не буде гарантій, що акціонери (Vanco Prykerchenska Ltd) не звернуться до суду", - сказав він.

Реклама:

У той же час, за даними агентства, затримка з підписанням мирової угоди пов'язана з розбіжностями всередині Vanco Prykerchenska Ltd.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів України 11 квітня 2011 схвалив мирову угоду з Vanco Prykerchenska Ltd.

Розпорядженням уряду № 627-р Міжвідомчої комісії з СРП доручено внести зміни в договір з Vanco про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться на Прикерченській ділянці шельфу Чорного моря.

Зміни будуть враховані в договорі після винесення рішення Стокгольмським арбітражем.

Vanco International, 100% дочірня компанія Vanco Energy Company (США), в квітні 2006 року була визнана переможцем конкурсу на право укладення угоди про розподіл продукції, видобуток якої буде вестися на шельфі Чорного моря в межах Прикерченської нафтогазоносної ділянки.

У жовтні 2007 року Vanco Int. переуступила права та обов'язки за УРП компанії Vanco Prykerchenska, створеній у серпні 2007 року.

Міністерство охорони навколишнього природного середовища в грудні 2007 року видало Vanco Prykerchenska ліцензію на геологічне вивчення, дослідно-промисловий і промисловий видобуток нафти, газу і газоконденсату в межах Прикерченської ділянки.

Пізніше Мінприроди виявило ряд порушень законодавства, допущених у ході конкурсу на право укладання УРП, у процесі видачі Vanco Prykerchenska ліцензії, а також факти порушення Vanco International деяких положень УРП.

У квітні-травні 2008 року уряд анулював ліцензію Vanco Prykerchenska і вийшов з УРП.

Vanсo звернулася в міжнародний арбітраж, одночасно продовжуючи пропонувати уряду України відновити співпрацю в рамках УРП.

Власниками Vanco Prykerchenska з рівною пайовою участю є Vanco International, DTEK Holdings Limited українського олігарха Ріната Ахметова, Shadowlight Investments Limited російського бізнесмена Євгена Новицького, а також компанія Integrum Technologies Limited.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!