Борги ТКЕ за спожитий у 2011 році газ сягнули 6 мільярдів

П'ятниця, 10 лютого 2012, 14:46

Підприємства комунальної теплоенергетики у січні 2012 року заплатили НАК "Нафтогаз України" за спожитий газ лише 24% від необхідної суми,

Про це повідомив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк, передає "Інтерфакс-Україна".

За його даними, ТКЕ в січні спожили природний газ на суму 2,454 млрд гривень, при цьому сплачено лише 597,4 млн гривень.

Найбільший рівень заборгованості за спожитий газ мають підприємства Донецької (393,1 млн гривень), Дніпропетровської (165,1 млн гривень), Харківської (266,1 млн гривень) областей та Києва (494,1 млн гривень).

Реклама:

Міністр також повідомив, що заборгованість ТКЕ України за спожитий в 2011 році газ становить 6,054 млрд гривень.

В ході наради Близнюк звернувся до губернаторів областей - найбільших боржників з вимогою підготувати доповіді про сформовану ситуацію до засідання уряду.

При цьому міністр не уточнив, коли саме може відбутися засідання уряду, присвячене проблемам житлово-комунального господарства.

Близнюк також повідомив, що представники генеральної прокуратури проводять перевірку в "Нафтогазі України" щодо прострочення платежів ТКЕ за спожитий газ.

"Генпрокуратура зараз займається "Нафтогазом", чому не йдуть розрахунки за платежами, чому вони цим не займаються. Вони, "Нафтогаз", згідно з існуючими договорами, подаватимуть позови в суд ... тоді всі облгази підуть в суд по цих справах", - сказав міністр.

Він також закликав регіональних керівників вжити всіх необхідних заходів для погашення існуючої заборгованості.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: