Лісники продали ялинок на 32 мільйони гривень

Четвер, 5 січня 2012, 16:07

На 31 грудня 2011 року за продані сосни і ялини лісники країни виручили 32,473 млн гривень, середня ціна новорічного дерева в лісгоспах становила 44 гривні.

У порівнянні з 2010 роком показник порушень зменшився в середньому, на 50%, передає "Дело".

Цього року лісники України підготували для продажу 734,34 тис біркованих сосен і ялин. Найактивнішими у їх продажу стали лісгоспи Полтавського, Волинського, Житомирського та Луганського обласних управлінь.

По всій Україні у передноворічний період було проведено 15,187 тис рейдів, знайдено незаконно зрубаних ялинок 4962 шт, порушниками було оплачено штрафів на 54 тис гривень.

Реклама:

"Багато в чому серйозне зменшення незаконної  вирубки ялин і сосен пов'язано з тим, що цього року ялинкова продукція вперше була з бирками, на яких знаходилася інформація про походження дерева (відомості, з якого лісгоспу та лісництва воно було відпущено), - сказав Ярослав Макарчук, перший заступник голови Державного агентства лісових ресурсів України.

За його словами, це нововведення полегшило виявлення незаконно зрубаних дерев і відлякало багатьох браконьєрів від їх злочинного промислу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: