Азаров порахував: 6 мільйонів українців працюють неофіційно

П'ятниця, 27 січня 2012, 17:02

З 20,5 млн осіб працездатного населення України 6 млн осіб є неофіційно працевлаштованими.

Таку цифру озвучив прем'єр-міністр Микола Азаров на зустрічі з активом всеукраїнських профспілок і територіальних профспілкових об'єднань у п’ятницю, повідомляє агентство "Українські новини".

Зокрема, за словами Азарова, з 20,5 млн активного населення України тільки 14 млн платять пенсійні внески.

"Це вказує на те, що 6 млн осіб у нас працюють невідомо за якими трудовими угодами, невідомо, яким чином вони забезпечені охороною праці, яким чином буде забезпечений їх соціальний захист у разі втрати працездатності, як буде формуватися їх пенсія", - зазначив прем'єр.

Реклама:

Він назвав величезною кількість українців, які отримують тіньову зарплату, і масштабною існуючу проблему, зазначивши, що 6 млн осіб відповідає середній кількості населення європейської країни.

Як відомо, віце-прем'єр – міністр соціальної політики Сергій Тігіпко оцінює обсяг тіньових зарплат в 40% від загального фонду заробітної плати.

У квітні 2011 року Тігіпко заявляв, що обсяг тіньової зарплати в Україні становить 145 млрд гривень, і оцінював в 50 млрд гривень можливі надходження в державний бюджет у разі легалізації тіньових зарплат.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: