До ЖЕКів їдуть ревізори

П'ятниця, 27 січня 2012, 15:06

Державна фінансова інспекція у лютому проведе перевірку комунальних підприємств сфери житлово-комунального господарства щодо обґрунтованості підвищення тарифів на послуги.

Про це заявив голова Держфінінспекції Петро Андрєєв, повідомляє прес-служба відомства.

"Вище керівництво держави висловило стурбованість щодо необґрунтованого та самовільного підвищення тарифів на комунальні послуги окремими органами місцевого самоврядування та житлово-комунальними підприємствами. Для врегулювання цієї проблеми ми й розпочинаємо зазначені перевірки", – зазначив він.

За словами Андрєєва, перевірятимуться усі комунальні підприємства сфери житлово-комунального господарства, які збільшили розмір тарифів на свої послуги у 2011 та 2012 роках.

Реклама:

Також він додав, що під час контрольних заходів буде перевірятися законність використання коштів, заплачених споживачами комунальних послуг.

"До органів влади надходять скарги громадян на ЖЕКи, які не надають комунальних послуг навіть, коли ці послуги оплачені на 100 %. Тобто люди платять за прибирання під’їздів, при будинкових територій, вивіз сміття, але ці роботи не виконуються", – сказав голова Держфінінспекції.

У разі виявлення необґрунтованого підвищення тарифів на комунальні послуги відповідні матеріали Держфінінспекції будуть передані до правоохоронних органів, також буде поінформовано Кабмін.

У разі наявності у громадян інформації про підвищення тарифів на комунальні послуги керівництво Держфінінспекції просить повідомляти про це за телефоном довіри: (044) 425-38-18.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: