Імпортери планують продати 260 тисяч авто

Середа, 25 січня 2012, 15:36

Український автомобільний ринок продовжить зростання у 2012 році, і обсяг продажів нових легкових автомобілів складе не менше 260 тис. одиниць.

Такий прогноз висловив генеральний директор української асоціації імпортерів і дилерів Олег Назаренко, повідомляє портал "Дело".

У 2011 році, за даними асоціації, в України було продано 220 619 нових автомобілів, що на 35,7% перевищило результат 2010 року.

"Зростання українського авторинку у 2012 році буде дуже залежати від низки економічних і політичних факторів: сприяти зростанню авторинку буде і проведення Євро-2012 в Україні, і пов'язаний із цим приплив грошей, і проведення осінніх парламентських виборів, адже саме в такі моменти забезпечені українці діляться із менш забезпеченими, домагаючись їх лояльності", - вважає Назаренко.

Реклама:

На його думку, не менш важливими факторами будуть курс національної валюти, ситуація із банківським кредитуванням, а також стан справ на зовнішніх ринках, куди Україна постачає свою продукцію.

Глобальна економічна криза, яка вдарила по Україні в 2009 році і призвела до стрімкого скорочення як доходів громадян, так і банківського кредитування, обрушила продажі автомобілів на українському авторинку на 74%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!