Проблемних кредитів в Україні стало на 18% менше

Понеділок, 23 січня 2012, 14:34

Загальна сума проблемних кредитів в Україні у 2011 році знизилася на 54 млрд гривень, або на 18%, – до 243 млрд гривень.

Таку оцінку наводить рейтингове агентство "Кредит-Рейтинг" із посиланням на дослідження ринку проблемних активів, проведене його експертами, повідомляє Радіо "Свобода".

"За останній рік частка проблемної та потенційно проблемної заборгованості за кредитами банків зменшилася з 36% до 30% портфеля юридичних осіб та з 50% до 40% портфеля фізичних осіб", – ідеться у повідомленні.

Згідно із дослідженням, зниженню рівня проблемної заборгованості сприяла активна робота банків із проблемними активами на тлі обережної кредитно-інвестиційної політики.

Реклама:

"Зменшення суми проблемної заборгованості відбулося переважно завдяки списанню безнадійних кредитів, яке банки почали здійснювати активніше після набуття чинності постановою НБУ №424 від 13 вересня 2010 року (наразі порядок списання регламентує постанова НБУ №172 від 1 червня 2011 року)", – зазначається у повідомленні.

Також, за даними агентства, банки проводили роботу з реалізації заставного майна, а також почали активніше пропонувати клієнтам програми реструктуризації із частковим списанням боргу за умови самостійного погашення клієнтом певної суми.

Агентство "Кредит-Рейтинг" працює на українському ринку з 2001 року та спеціалізується на визначенні кредитних рейтингів за національною шкалою.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!