Уряд "залив" в Укрфінжитло 20 мільярдів, щоб видавати пільгову іпотеку

Середа, 22 вересня 2021, 18:20
 
Maria Ziegler / Unsplash

Кабінет міністрів ухвалив постанову про збільшення статутного капіталу АТ "Укрфінжитло" на 20 мільярдів гривень.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

"Кабмін ухвалив постанову щодо збільшення статутного капіталу Укрфінжитло "Деякі питання випуску облігацій внутрішньої державної позики з подальшим придбанням акцій додаткової емісії приватного акціонерного товариства "Українська фінансова житлова компанія", розроблену Мінфіном", - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що ухвалене рішення надасть можливість поповнити статутний капітал Укрфінжитла на 20 млрд грн з подальшим спрямуванням цих коштів на реалізацію програм забезпечення громадян житлом на умовах іпотечного кредитування та фінансового лізингу.

Реклама:

За розрахунками Мінфіну, 20 тис. українських родин, які отримують заробітну плату із державного або місцевого бюджетів, та внутрішньо переміщені особи зможуть отримати близько 8 тис. іпотечних кредитів для придбання житла та 12 тис. квартир на умовах фінансового лізингу.

Постановою передбачено, що Мінфін протягом 2021 року здійснює придбання у державну власність акцій додаткової емісії ПрАТ "Укрфінжитло" на суму 20 млрд грн в обмін на облігації внутрішньої державної позики. Для цього буде випущено ОВДП на 20 млрд грн із строком обігу до 15 років і ставкою доходу до 13% річних.

Постанову про придбання акцій додаткової емісії АТ "Українська фінансова житлова компанія" уряд прийняв відповідно до закону про державний бюджет на 2021 рік, зауважили в міністерстві.

Раніше уряд визначив умови надання "Українською фінансовою житловою компанією" іпотечних кредитів та послуг фінансового лізингу.

Читайте також: Чи доступна іпотека Зеленського? Як журналісти ЕП брали кредит під 7% і що з цього вийшло

Іпотека від Зеленського: як взяти кредит під 7% та які існують ризики

Іпотека не для всіх. Хто отримає житло від Зеленського під 5% за новою програмою

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: