Приватні кредитори залишили Грецію, але переговори тривають

Неділя, 22 січня 2012, 11:07

Представники приватних кредиторів, з якими уряд Греції веде переговори про реструктуризацію боргу, в 21 січня раптово покинули Афіни, але діалог триватиме по телефону.

За словами Чарльза Даллара, який очолює Інститут міжнародних фінансів (IFF), що представляє більшість приватних кредиторів Греції, він залишив Афіни і поїхав до Парижа для вирішення "довгострокової справи", передають "Риа новости" з посиланням на "Ассошіейтед прес".

Тим не менш, радники глави IFF залишаються в Афінах і продовжують переговори.

Крім того, як повідомив сам Чарльз Даллара, незважаючи на те що його немає в Греції, він "постійно розмовляє по телефону" з представниками грецької влади.

Реклама:

За словами представника Даллара Франка Вогля, глава IFF повернеться у грецьку столицю, "як тільки буде необхідність".

Після того, як Греція домовиться з приватними інвесторами, міжнародні кредитори в особі ЄС і МВФ обіцяють країні 130 мільярдів євро нової кредитної підтримки на фінансування дефіциту бюджету, рекапіталізацію місцевих банків і фінансування програми списання боргів приватними інвесторами.

Восени 2011 року влада Євросоюзу вирішила, що Греції для отримання наступного пакета фінансової допомоги необхідно домовитися з приватними кредиторами про обмін держоблігацій, що знаходяться на їх балансах на нові, номінальна вартість яких буде на 50% нижча.

Ця програма отримала назву PSI ("Участь приватного сектора").

При цьому обмін, за задумом європолітиків, повинен проводитися на добровільних засадах.

Раніше Reuters з посиланням на джерела в банківських колах повідомляло, що приватні інвестори, швидше за все, домовляться з владою Греції про обмін держоблігацій, що знаходяться на їх балансах на нові із середньою прибутковістю в 4%, загальний обсяг списань становитиме 65-70% від номіналу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: