Fitch може знизити рейтинги 6 країн єврозони вже у січні

Середа, 18 січня 2012, 15:54

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings, імовірно, до кінця січня знизить рейтинги шести країн єврозони, які були поміщені в список на перегляд у грудні 2011 року.

Про це заявив директор підрозділу Fitch із суверенних та наднаціональних рейтингів Європи, Близького Сходу і Африки Едвард Паркер у коментарі агентству Bloomberg.

"Ми очікуємо, що перегляд буде завершений зниженням на одну або дві позиції рейтингів усіх країн, які були поміщені в список", - сказав Паркер.

Як відомо, у середині грудня 2011 року Fitch помістило на перегляд з можливістю зниження рейтинги Бельгії, Іспанії, Італії, Словенії, Кіпру і Ірландії.

Реклама:

Нины рейтинги Бельгії від Fitch перебувають на рівні "АА+/F1+" (при цьому короткостроковий рейтинг не потрапив в список на перегляд), Іспанії – "АА-/F1+", Словенії – "AA-/F1", Італії – "A+/F1", Ірландії – "BBB+/F2", Кіпру – "BBB/F3".

При цьому агентство підтвердило найвищий кредитний рейтинг "AAA" Франції, погіршивши прогноз за ним до "негативного".

Інше рейтингове агентство - S&P - у ніч на 14 сычня знизило суверенні кредитні рейтинги дев'яти з 17 країн єврозони, у тому числі Франції, Італії, Іспанії та Португалії. Усього агентство здійснило рейтингові дії відносно 16 країн єврозони.

Зокрема, Німеччина, Фінляндія, Люксембург і Нідерланди зберегли найвищий кредитний рейтинг "ААА". Франція та Австрія втратили найвищий кредитний рейтинг, який був знижений на один щабель - до "АА+".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!