Європа почала домовлятися про вільну торгівлю з Молдовою і Грузією

Вівторок, 6 грудня 2011, 12:32

Європейський союз офіційно оголосив про те, що починає переговори щодо створення зони вільної торгівлі з Республікою Молдова та Грузією.

Про це повідомляє агентство "Интерфакс" із посиланням на прес-службу Міністерства закордонних справ і європейської інтеграції Молдови (МЗСЄІ).

"Мета створення цієї зони - активізувати економічне зростання і інвестиції в країни-партнери Східної Європи. Для більш тісної економічної інтеграції з ЄС у ході переговорів буде піднято широкий спектр економічних і торгових питань", - йдеться в повідомленні прес-служби.

"Зона вільної торгівлі покликана сприяти диверсифікації та зміцненню експорту з нашої країни і відкрити для Молдови європейський ринок, що нараховує 500 млн. споживачів", - наголошується в повідомленні МЗСЄІ.

Реклама:

Прем'єр-міністр Молдови Влад Філат зустрівся у вівторок з акредитованими в Кишиневі послами країн Європейського союзу і США, в ході зустрічі він подякував послам за зроблені дії, які зробили можливим початок переговорів щодо створення Зони поглибленої та всеосяжної вільної торгівлі.

Філат зазначив, що в понеділок, 12 грудня, буде перебувати в Брюсселі, щоб підписати офіційну угоду про початок переговорів щодо зони вільної торгівлі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: