Син Януковича хоче надати "податкові канікули" для ІТ-компаній

Понеділок, 5 грудня 2011, 17:22

Син президента України, народний депутат Віктор Янукович (фракція Партії регіонів) пропонує надати "податкові канікули" на 5 років для компаній, що займаються інформаційними технологіями.

Про це йдеться у повідомленні Партії регіонів, передає "Інтерфакс-Україна".

Відповідний законопроект, співавтором якого виступив Янукович, "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо економічного експерименту по створенню сприятливих умов для розвитку в Україні індустрії програмної продукції" (№ 8268) зареєстрований у парламенті 18 березня 2011 року.

Документ до теперішнього часу перебуває на доопрацюванні у профільному комітеті.

Реклама:

"Сьогодні в Україні склалася дивна ситуація: з одного боку, є безліч фахівців, з іншого боку, компанії не завжди готові набирати так багато людей, в першу чергу, через велике податкове навантаження. У нас налічується близько 200 ВНЗ, які щорічно готують до 10 тис фахівців в галузі високих технологій. Однак тільки кожен десятий залишається працювати в галузі ", - говорить син президента.

Так, за словами Януковича, передбачено, що податок на прибуток для IT-компаній буде з 21% знижено до 16%, податок на доходи фізичних осіб - з 15% до 10%, а податок на додану вартість - відмінено.

Згідно з повідомленням, законопроект розроблявся спільно з фахівцями в галузі фінансів та експертами асоціації "ІТ-України".

Згідно з їх розрахунками, після прийняття документа щорічно на третину буде збільшуватися кількість робочих місць, зростати конкурентоспроможність українських компаній, експортна виручка, покращиться інвестиційний клімат.

"Зараз у нас з'являється шанс не втратити висококласних фахівців у галузі високих технологій і повернути багатьох фахівців з-за кордону. Держава зараз, як ніхто інший, зацікавлена в реалізації ініціатив представників ІТ", - підкреслив В. Янукович.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!