"Укрзалізниця" домовилася про придбання 300 електровозів

П'ятниця, 30 грудня 2011, 11:37

"Укрзалізниця" домовилася із ЗАТ "Трансмашхолдінг" щодо придбання 300 вантажних електровозів упродовж 2012-2016 років.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби уряду.

Передбачено придбати 230 електровозів постійного струму серії 2ЕС4К та 70 – змінного струму серії 2ЕС5К.

Відповідні договори були підписані 29 грудня 2011 року у Києві. Проект буде здійснено за кредитні кошти, надані російськими банками.

Реклама:

Локомотиви будуть виготовлені на Новочеркаському електровозобудівному заводі, що входить до складу ЗАТ "Трансмашхолдінг".

Але однією з умов підписання договору є використання при побудові електровозів не менше 40% комплектуючих українського виробництва.

Базовим депо для обслуговування нової тягової техніки стане локомотивне депо Ясинувата Донецької залізниці, де будуть облаштовані відповідні сервісні центри.

Нагадаємо, оновлення рухомого складу залізниць здійснюється за дорученням президента України Януковича та віце-прем’єр-міністра – Міністра інфраструктури Колеснікова.

Зокрема, передбачено придбати 509 одиниць нових сучасних пасажирських і вантажних локомотивів як односистемних, так і подвійного живлення.

Виконання програми оновлення передбачається здійснювати за рахунок власних та залучених коштів залізниць України, а також інших джерел орієнтовно в обсязі не менш як 28,674 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!