Азаров заклав до бюджету безкоштовну реєстрацію держактів на землю

Середа, 28 грудня 2011, 18:51

У державному бюджеті України на 2012 рік закладено понад 333 млн. гривень на реалізацію земельної реформи, причому левова частка - на безкоштовне оформлення державних актів на землю.

Про це пише газета "Дело" із посиланням на дані Держагентства земельних ресурсів.

За даними Держагенства, близько 85 млн гривень у 2012 році будуть спрямовані на підтримку системи земельного кадастру, 1 млн гривень – на наукові дослідження і ще близько 9 млн гривень - на розмежування земель.

Водночас, згідно із цифрами, наведеними у плані розподілу держбюджету в 2012 році, на проведення земельної реформи виділено 333,5 млн гривень, а на організацію безкоштовної видачі державних актів на землю в сільській місцевості - 233,36 млн гривень.

Реклама:

Як відомо, безкоштовною реєстрація держактів на землю в селі стала в період другого прем'єрства Юлії Тимошенко, саме напередодні президентських виборів, які пройшли в січні 2010 року.

Тоді Кабмін Тимошенко прийняв постанову, якою спростив процедуру отримання держактів.

Із того часу для їх отримання було необхідно звернутися до керівництва місцевих представницьких органів із відповідною заявою та необхідним пакетом документів - оформлення актів здійснюється за рахунок держбюджету.

У 2009 для цих цілей уряд Тимошенко схвалив виділення 5,954 млрд гривень, проте пізніше ця сума була зменшена майже в 12 разів - до 507,785 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!