Золото дешевшає на тлі зниження побоювань за економіку Італії

Середа, 28 грудня 2011, 17:49

Вартість золота знижується в середу на тлі зменшення побоювань за економіку Італії, прибутковість боргових паперів якої за підсумками аукціону значно опустилася.

Про це пише газета "Ведомости" із посиланням на дані бірж.

Станом на 16:50 лютневий ф'ючерс на золото в ході електронних торгів у Нью-Йорку на біржі Comex подешевшав на 0,5% - до $1586 за тройську унцію.

За підсумками аукціону за борговими паперами влади Італії залучили 10,7 млрд євро. З них 9 млрд євро Мінфін заробив на продажі інвесторам шестимісячних паперів, прибутковість за якими значно знизилася і склала 3,25% проти 6,5% у листопаді.

Реклама:

Попит перевищив пропозицію в 1,7 разу.

Крім того, були розміщені боргові цінні папери з терміном погашення через два роки на суму 1,723 млрд євро. Прибутковість склала 4,853% проти 7,814% минулого місяця.

Італія останнім часом перебуває в центрі уваги інвесторів - багато хто з них побоюється, що країні при несприятливому розвитку подій в єврозоні доведеться звернутися до міжнародних кредиторів за фінансовою допомогою.

"Думаю, результати аукціону обнадіюють. В цілому зараз спостерігається вкрай низька активність інвесторів, тому не потрібно великої кількості новин, щоб динаміка ринку змінилася", - говорить аналітик SEB Private Banking Есб'орн Лундевалл.

Водносчас, більш значному зниженню цін на золото перешкоджають дані з Японії про зниження обсягу промислового виробництва в листопаді на 2,6% порівняно з жовтнем на тлі перебоїв із постачанням комплектуючих після повені в Таїланді.

При цьому аналітики очікували набагато меншого зниження показника - на 0,8%.

Зростання цін на золото в 2010 р. на 30% стало рекордним. За III квартал 2011 р. золото подорожчало на 8%, за жовтень - на 6%, за листопад - на 1,5%.

Десятирічний період зростання вартості металу став найтривалішим, принаймні з 1920 р.

Основними факторами підтримки вартості золота, яке розглядається інвесторами як більш надійна альтернатива нестабільним валютам і схильним до серйозних коливань акціям компаній, залишаються боргова криза в Європі і прискорення інфляції в різних країнах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!