Через Україну в Росії може подорожчати сіль

Середа, 28 грудня 2011, 12:37

Постачання солі від українських виробників до Росії з початку грудня зупинилися через реформу залізничних перевезень, тому "Укрзалізниця" не випускає вагони з території України.

Про це заявив топ-менеджер великої компанії, яка торгує сіллю, передають "Ведомости".

Повідомлення від дистриб'ютора про припинення поставок кам'яної солі з підприємства "Артемсіль" (найбільший український виробник солі) мережа отримала ще наприкінці листопада, каже представник однієї з найбільших російських роздрібних мереж.

Дистриб'ютор, продовжує він, пояснив тимчасове припинення відвантажень перебоями у відправці вагонів.

Реклама:

"В даний момент українське державне підприємство "Укрзалізниця" припинило виділяти вагони під завантаження сіллю і відправку в РФ, причина - значний дефіцит в Україні рухомого складу", - йдеться в листі.

Дистриб'ютор повідомляє, що збирається возити сіль вагонами приватних компаній, тарифи яких в 2-3 рази вище, ніж у "Укрзалізниці".

За даними митної статистики Україна - найбільший постачальник солі в Росію.

За даними російської митної служби, в 2010 році Росія імпортувала 1,26 млн тонн кам'яної та кухонної солі для харчових і промислових потреб на 67,15 млн доларів.

З них на постачання з України припало 1,22 млн тонн на 51,62 млн доларів.

За даними митної служби України, експорт солі в Росію в 2010 році в грошовому вираженні склав 46,88 млн доларів, в натуральному вираженні - 1,2 млн тонн, за 11 місяців 2011 року - 51,9 млн доларів (1,3 млн тонн).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: