Українську електроенергію в 2012 році в основному експортуватиме Ахметов

Середа, 14 грудня 2011, 19:26

НЕК "Укренерго" продала двом компаніям Ріната Ахметова та державній "Укрінтеренерго" доступ до пропускної спроможності міждержавних ліній електропередачі для експорту в 2012 році електроенергії.

Загалом продано потужність в 2,380 тис МВт за 220 тис гривень. Відповідний доступ до потужності був реалізований на торгах 14 грудня.

Всі лоти російського перетину були зняті з аукціону у зв'язку з відсутністю заявок.

Зокрема, "Укренерго" реалізувала "ДТЕК Східенерго" доступ до перетину Бурштинського енергоострова загальною потужністю 545 МВт за 110 тис гривень, а також доступ до перетину "Добротвірська ТЕС - Замость (Польща)" загальною потужністю 235 МВт за 10 тис гривень.

Реклама:

"ДТЕК Східенерго" також купила 5 з 8 лотів за 25 тис гривень, що дають право експортувати електроенергію до Білорусі потужністю до 650 МВт.

Решта 3 лоти Білоруського перетину придбало за 50 тис гривень "Укрінтеренерго", які дозволять компанії експортувати в 2012 році в Білорусь електроенергію потужністю до 250 МВт.

Крім того, "Укренерго" продала "ДТЕК Пауер Трейд" доступ до україно-молдавському перетину потужністю 700 МВт за 25 тис гривень, повідомляють "Українські новини".

Як повідомляла "Економічна правда", "Укренерго" не допустила Білоцерківську ТЕЦ, яка контролюється депутатом від БЮТ-Б, бізнесменом Костянтином Жеваго, до аукціону на право доступу до перетину міждержавних ліній електропередач для експорту електроенергії в 2012 році.

У 2011 році єдиними експортерами української електроенергії були ДТЕК і "Укрінтеренерго". Спроби вийти на цей ринок Жеваго не увінчалися успіхом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: