"Укрзалізниця" через модернізацію влізе в борги?

Понеділок, 12 грудня 2011, 12:18

Віце-прем'єр і міністр інфраструктури Борис Колесніков поставив перед своїми підлеглими - керівництвом "Укрзалізниці" - завдання: вивести Україну до 2013 року в список 50 найкращих країн у світовому рейтингу логістичної ефективності, адже сьогодні Україна на 102-му місці.

Про це заявив Колесніков, перебуваючи в Лондоні на конференції Inside Ukraine, передають "Эномические известия".

"Для того щоб зайняти гідне місце у світовому рейтингу логістичної ефективності, країна повинна зробити стрибок в десятці сфер, де все тільки погіршується: на митниці, в логістиці, інфраструктурі, сфері прозорості тарифів, захисту прав інвесторів і подібних напрямках", - заявив Колесніков.

При цьому у Мінінфраструктури вважають, що українська логістика покращиться завдяки впровадженню швидкісного пасажирського залізничного руху, перекладу вантажів з автомобільних доріг на залізничний і водний транспорт, а також проведення реструктуризації "Укрзалізниці".

Реклама:

В цілому до 2017 року компанія повинна поповнити парк 500 локомотивами і 34,5 тис напіввагонами.

"Ми повинні оновити локомотивний парк, щоб полегшити організаційні витрати і реальні перевезення вантажів. На 2012 рік плануємо придбати мінімум 5 тис штук напіввагонів. В даний час "Укрзалізниця" не в змозі забезпечити пред'явлені вантажі нашими відправниками повною мірою", - повідомив гендиректор "Укрзалізниці" Володимир Козак.

Гендиректор також заявив, що "Укрзалізниця" розгляне питання про випуск єврооблігацій в січні 2012 року, хоча і не зміг конкретизувати, про яку суму йде мова і на фінансування яких проектів ці гроші будуть спрямовані.

Крім цього, стало відомо, що Південно-Західна залізниця має намір залучити в Ощадбанку і Промінвестбанку кредитні лінії на загальну суму 116,25 млн доларів терміном на три роки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: