Росія ратифікувала Договір про Євразійську економічну комісію

Четвер, 1 грудня 2011, 10:50

Президент Росії Дмитро Медведєв підписав Федеральний закон "Про ратифікацію Договору про Євразійську економічну комісію".

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Кремля, передає УНІАН.

Федеральний закон прийнято Державною Думою 22 листопада 2011 року і схвалено Радою Федерації 25 листопада 2011 року.

Законом передбачається ратифікація Договору про Євразійську економічну комісію, підписаного в Москві 18 листопада 2011 року президентами РФ Дмитром Медведєв, Білорусі Олександром Лукашенком і Казахстану Нурсултаном Назарбаєвим.

Реклама:

Договором передбачається створення Євразійської економічної комісії як єдиного постійно діючого регулюючого наднаціонального органу Митного союзу і Єдиного економічного простору, і визначаються загальні принципи її функціонування.

Основним завданням Комісії є забезпечення умов функціонування і розвитку Митного союзу і Єдиного економічного простору, а також вироблення пропозицій у сфері інтеграції в рамках Митного союзу і Єдиного економічного простору.

З метою реалізації повноважень, переданих Комісії відповідно до міжнародних договорів, укладених в рамках формування Митного союзу і Єдиного економічного простору, договором передбачається створення Ради Комісії і Колегії Комісії, визначаються порядок їх формування і прийняття рішень, функції і повноваження, а також порядок формування і діяльності департаментів Комісії, які здійснюють забезпечення її діяльності.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!