Уряд відмовив Коломойському у розслідуванні

Середа, 30 листопада 2011, 11:35

Проведення спеціального розслідування щодо імпорту феросплавів є недоцільним.

Про це ідеться в заяві Міністерства економічного розвитку і торгівлі, повідомляє портал "МінПром".

Це рішення було прийняте міжвідомчою комісією з міжнародної торгівлі, яка розглянула заяву "Про порушення та проведення спеціального розслідування щодо імпорту в Україну феросплавів незалежно від країни походження та експорту", подану від імені ВАТ "Нікопольський завод феросплавів", ВАТ "Запорізький завод феросплавів" і ВАТ "Стахановський завод феросплавів".

У повідомленні також підкреслюється, що департамент співробітництва із СОТ та з питань торговельного захисту вважає необґрунтованими заяви ЗМІ щодо зростання обсягів імпорту в Україну феросплавів та заподіяння значної шкоди національному товаровиробнику.

Реклама:

Водночас, Міністерство економічного розвитку і торгівлі наголошує, що готове проводити консультації з українськими виробниками феросплавів і надавати їм необхідні роз'яснення.

Як повідомлялося, 31 жовтня глава ради директорів Української асоціації виробників феросплавів Павло Кравченко заявив, що УАПФ просить Кабінет міністрів розслідувати імпорт феросплавів і встановити на нього загороджувальні ввізні мита.

Варто зазначити, що практично вся феросплавна галузь України - Запорізький, Стахановський і Нікопольський феросплавні заводи, а також Орджонікідзевський і Марганецький ГЗК - контролюються дніпропетровською групою "Приват".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!