Ціни на залізну руду впали до річного мінімуму на тлі слабкого попиту в Китаї

Вівторок, 2 листопада 2021, 16:40
 
Unsplash

Ф'ючерси на залізну руду у Китаї вперше за майже рік опустилася нижче 600 юанів (93,75 дол) за тонну через слабкі умови пропозиції та погані прогнози щодо попиту.

Про це пише Reuters.

Зазначається, що поставки руди з Австралії та Бразилії залишалися на відносно високому рівні - експорт з цих країн зріс майже на мільйон тонн до 23,96 мільйона тонн станом на 1 листопада.

При цьому, запаси залізної руди в 45 портах Китаю цього тижня зросли до 146,5 млн тонн, що на 4,05 млн тонн більше, ніж тижнем раніше.

Реклама:

Попит на сировину, проте, залишався прохолодним на тлі контролю за виробництвом сталі та повільного споживання.

"Через опалювальний сезон та зимові Олімпійські ігри виробництво сталі важко збільшити, і попит може залишитися слабким у коротко- та середньостроковій перспективі", - пише SinoSteel Futures.

Ф’ючерси на залізну руду, які торгуються на Даляньській товарній біржі, з поставкою в січні, впали на 10% від щоденної торгівлі до 565,5 юанів за тонну, що є найнижчим рівнем з 18 листопада 2020 року.

Водночас спотові ціни на залізну руду з вмістом заліза 62% для доставки до Китаю в понеділок знизилися на 9,5 доларів до 107 доларів за тонну, свідчать дані консалтингової компанії SteelHome.

Нагадуємо:

Китай – найбільший імпортер залізної руди в світі.

За даними 2020 року країна наростила імпорт сировини – на 9,5% в порівнянні з попереднім роком.

Китай запроваджує обмеження на виробництво сталі в рамках політики країни щодо скорочення шкідливих викидів. Пекін поставив за мету досягнення вуглецевої нейтральності до 2060 року, також прагне покращити якість повітря до зимових Олімпійських ігор.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: