Угорщина готова інвестувати мільярд доларів в українську економіку

Вівторок, 29 листопада 2011, 18:19

Угорщина готова інвестувати 1 млрд доларів в економіку України.

Про це повідомляє агентство "Українські новини" із посиланням на прес-службу Міністерства аграрної політики та продовольства.

Відповідно до повідомлення, у ході українсько-угорського бізнес-форуму в Одесі міністр національного розвитку Угорщини Тамаш Феллеггі зазначив, що тепер пріоритетом для його країни є розвиток східного партнерства, у тому числі і з Україною.

Так, головними сферами співробітництва, за його словами, є інформаційні технології, інфраструктура та сільське господарство.

Реклама:

"Ми готові фінансувати низку спільних проектів, а також інвестувати в українську економіку близько 1 млрд доларів. Тільки за таких умов ми зможемо повністю реалізувати свій географічний та економічний потенціали", - зазначив Феллеггі.

У свою чергу міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк підкреслив, що територіальні та економічні можливості України й Угорщини повинні бути ефективно використані для посилення ролі на євроазіатському просторі.

"Ми вже продуктивно користуємося тим, що Угорщина є членом ЄС, а Україна входить до зони вільної торгівлі з СНД. Тому ми можемо вільно просувати свої товари на обидва ринки", - повідомив міністр.

За даними Мінагрополітики, за 10 місяців 2011 року товарообіг між Україною та Угорщиною збільшився на 35% порівняно з 2010 роком, а за результатами трьох кварталів експорт українських товарів в Угорщину збільшився майже на 64%, а імпорт - на 15%.

Україна експортує до цієї країни енергоносії, мінеральну сировину, обладнання, сільськогосподарську продукцію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: