Facebook планує IPO у 2012 році

Вівторок, 29 листопада 2011, 10:50

Facebook, найбільша соціальна мережа світу, готується до первинного розміщення на ринку в 2012 році.

Про це йдеться у повідомленні Wall Street Journal, передає Reuters.

Facebook має намір заробити на розміщенні 10 млрд дол., сподіваючись на оцінку в більш ніж 100 млрд дол.

Фінансовий директор компанії Девід Еберсманн обговорював появу мережі на ринку з банкірами Кремнієвої Долини, однак засновник і виконавчий директор Марк Цукерберг поки не прийняв рішення про будь-які умови розміщення та може змінити свої плани.

Реклама:

Соціальна мережа, яка налічує після семи років вибухового росту і більше 800 мільйонів користувачів і конкуруюча з Google Inc і Yahoo Inc на ринку реклами, поки не вибрала банки, але вже написала чернетку проспекту IPO і може в будь-який момент прийняти рішення про його запуск, говориться в повідомленні.

Представник Facebook відмовився від коментарів.

Facebook не розкриває свої фінансові показники, однак джерело знайоме з ситуацією розповіло, що виручка компанії за перше півріччя в 2011 році подвоїлася до 1,6 млрд дол.

Зібрані в результаті IPO кошти можуть піти на нові покупки і проекти Facebook, говорить Ерік Фенг, екс-партнер у венчурній компанії Kleiner Perkins Caufield & Byers, керуючий зараз соцмережею Еrly.com.

Нагадаємо, що Fаcebook була створена в 2004 році студентом Гарварда Марком Цукербергом.

Зараз у число акціонерів компанії входять Microsoft, гонконгська компанія Li Ka Shing, венчурні фонди Accel Partners, Greylock Partners і Meritech Capital Partners, а також російська Digital Sky Technologies, якій належить близько 5 відсотків акцій Facebook.

У січні представники Fаcebook повідомили про продаж пакета акцій за 1,5 млрд дол. ряду інвесторів при оцінці всієї фірми приблизно в 50 млрд дол.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: