ЄЦБ вимагає якнайшвидшого збільшення стабфонду Європи

П'ятниця, 18 листопада 2011, 13:29

Президент Європейського центрального банку Маріо Драгі поскаржився на те, що фінансова влада єврозони не поспішає пускати в оборот антикризовий фонд і закликав їх прискоритися.

Виступаючи на Європейському банківському конгресі у Франкфурті-на-Майні Драгі сказав, що лідери ЄС вирішили запустити Європейський фонд фінансової стабільності (EFSF) більше півтора років назад, а чотири тижні тому придумали, як надати йому фінансове плече для підвищення "боєздатності", передає Reuters.

"Де реалізація цих давно прийнятих рішень?" - задався питанням Драгі. У тексті, підготовленому до виступу на банківському конгресі, він додав: "Ми не повинні більше чекати".

Драгі повторив, що ризик економічного спаду в єврозоні збільшився, і сказав, що уповільнення економічної активності призведе до зниження цінового тиску.

Реклама:

Уряди єврозони хочуть зміцнити антикризовий фонд для вирішення боргових проблем блоку і намітили крайній термін на грудень. Але зусилля влади пробуксовують через постійні затримки, на тлі чого вартість запозичення для європейських країн зростає, а інвестори нервують.

Тим часом світові лідери вимагають від ЄЦБ активно допомагати країнам, таким як Італія. А керівництво Центробанку в спробі позбавити себе від тиску політиків невпинно повторює, що не варто надмірно покладатися на ЄЦБ і вважати його лише рятівником останньої надії.

Центробанк проводить обмежені інтервенції на борговому ринку, які не можуть достатньо знизити ставку прибутковості за облігаціями проблемних країн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!