Мобільний інтерконект коштуватиме 32 копійки за хвилину

Середа, 26 жовтня 2011, 13:25

Національна комісія з питань регулювання зв'язку має намір установити ставки послуги термінації телефонного трафіку (взаємоз’єднання мереж, інтерконекту) на мережах мобільного зв'язку в 32 коп./хвилина.

Про це сказано в рішенні НКРЗ №589 від 20 жовтня, передають "Українські новини".

Цим рішенням НКРЗ взяла за основу проект розрахункових такс за ці послуги для операторів телекомунікації з істотною ринковою перевагою на ринках термінації трафіку.

Відповідно до проекту, ставка на послуги термінації трафіку на мережах як міжміського фіксованого, так і мобільного зв'язку становить 32 коп./хвилина (без ПДВ).

Реклама:

Ставка на термінацію як міжміського, так і мобільного трафіку на місцевих мережах фіксованого зв'язку становить 11 коп./хвилина (без ПДВ), ставка на термінацію місцевого трафіку на мережах фіксованого зв'язку - 2 коп./хвилина (без ПДВ).

При цьому, у разі термінації трафика на мережах третіх операторів додатково стягується плата за транзит трафіку.

Очікується, що прийняття цього документа дасть змогу операторам при укладенні угод про взаємодію уникати комерційних спорів, сприятиме збереженню цілісності телекомунікаційної мережі загального користування України та підвищить якість надаваних споживачам послуг зв'язку.

Крім того, НКРЗ своїм рішенням №585 від 20 жовтня затвердила звіт про аналіз ринків послуг термінації трафіку й визначила, що кожен оператор телекомунікацій, який здійснює діяльність на цьому ринку, визначається оператором з істотною ринковою перевагою.

НКРЗ обґрунтувала таке рішення тим, що надати послугу термінації трафіку на мережі конкретного оператора може тільки сам певний оператор.

У підсумку регулятор затвердив перелік з 433 компаній, які визнані операторами з істотною ринковою перевагою на ринку термінації трафіку і для яких, відповідно до закону "Про телекомунікацію", розрахункову ставку на цю послугу визначає НКРЗ.

Як повідомлялося, НКРЗ у грудні 2010 року встановила розрахункові такси 36 копійок/хвилина на послуги взаємопідключення операторів до мобільних мереж для монопольних операторів.

У грудні 2010 року Верховна рада надала НКРЗ право визначати операторів телекомунікацій з істотним ринковим впливом.

НКРЗ на засіданні 2 червня взяла за основу проект порядку аналізу цього ринку й визначення телекомунікаційних операторів з істотною ринковою перевагою.

Після прийняття порядку НКРЗ одержала можливість установити розрахункові такси за послуги взаємопідключення для операторів з істотною ринковою перевагою.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: