Нобелівський лауреат здивований, чому Україні заборонили торгівлю квотами

Середа, 12 жовтня 2011, 18:16

Нобелівський лауреат 2007 року, американський учений-еколог Вудроу Кларк висловив здивування рішенням Комітету з дотримання Кіотського протоколу Конвенції про зміну клімату щодо Україні за підсумками засідання 12 жовтня 2011 року.

"Комітет з дотримання визнав некоректним ведення Україна Кадастру викидів парникових газів до 2008 року, розуміючи, що на сьогоднішній день проблема ведення кадастру практично вирішена", - сказав він, передають "Коментарі".

"Недосконалі процедури, які існують в Комітеті з дотримання, привели до того, що за помилки минулого уряду в Бонні звітував представник нинішнього. Комітет повинен виправити свою помилку якомога швидше і визнати, що після 2009 року Україна продемонструвала вражаючий прогрес", - заявив Вудроу Кларк.

11 жовтня 2011 року Вудроу Кларк на засіданні Комітету з дотримання Кіотського протоколу запропонував відкласти прийняття будь-яких рішень щодо України, поки не буде розглянуто звіт про ведення Кадастру парникових газів в 2010 році.

Втім, Комітет на своєму закритому засіданні 12 жовтня прийняв рішення визнати некоректним ведення Україна Кадастру викидів парникових газів до 2008 року, який був представлений в 2009 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: