Україна і Словаччина запустять газ у реверс

Субота, 1 жовтня 2011, 15:27 -

Україна і Словаччина обговорюють можливість транспортування природного газу на кордоні в реверсному режимі.

Це питання було розглянуте засіданні українсько-словацької комісії з питань економічного, промислового та науково-технічного співробітництва у Закарпатській області, повідомляє прес-служба МНС.

У ході засідання сторони обговорили широкий спектр питань двостороннього співробітництва, зокрема і в галузі енергетики, енергоефективності та енергозбереження.

В результаті зустрічей комісія відзначила, що  коридор Україна-Словаччина для транзиту природного газу і нафти є надзвичайно важливим для ринків обох держав та ринків ЄС.

Сторони зазначили, що необхідно забезпечити надійність транзиту газу та нафти територіями України та Словаччини. 

Реклама:

Крім того, сторони домовилися, що відповідні господарюючі суб´єкти держав опрацюють можливість транспортування природного газу на українсько-словацькому кордоні в реверсному режимі.

До того ж,  буде  вивчена можливість зберігання в підземних сховищах України природного газу для європейських споживачів.

Словацька сторона також висловила зацікавленість в участі в модернізації української ГТС та підтвердила, що транзит природного газу українською газотранспортною системою, з урахуванням затрат на реконструкцію української ГТС, є більш економічно ефективним, ніж будівництво нових газопроводів. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: