За дозволи українці щорічно платять понад 20 мільярдів

Четвер, 8 вересня 2011, 11:04

Антимонопольний комітет підрахував кількість та вартість платних послуг, які надаються в країні, для отримання всіляких дозволів, ліцензій, довідок та погоджень.

За даними АМКУ, тільки в центральних органах влади українцям пропонують майже 800 видів послуг, пише "Дело".

З них в міністерствах - 244, в держагентствах - 42, в різноманітних службах - 100, в інспекціях та інших держорганах - 408.

Ще 2760 послуг українці отримують на місцевому рівні. До цього числа входять адміністративні послуги, платні послуги, пов'язані з адміністративними, господарські та інші.

Реклама:

Серед усього цього розмаїття - послуги БТІ, платні медпослуги, дозволи на підприємницьку діяльність, ветеринарні послуги, послуги у сфері будівництва, ритуальні послуги, платні послуги МВС.

У 2010 році за надання всього цього масиву послуг українці віддали приблизно 20 мільярдів гривень.

З цієї суми майже 1,8 мільярда гривень коштували послуги, що надаються центральними органами виконавчої влади та 18, 6 мільярда гривень - місцевими.

За перше півріччя 2011 року показники сумірні: 805,9 мільйона гривень - послуги центральних органів, 9,8 мільярда гривень - місцевих.

При цьому кількість послуг по регіонах відрізняється в рази.

Рекордсменом є Львівська область, де українці стикаються більш ніж з 11 тисячами послуг. З них 3009 - адміністративних, 2965 - платних послуг, пов'язаних з адміністративними.

Найменше послуг в Антимонопольному комітеті нарахували в Криму - трохи більше 1000 послуг.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!