Німецьких архітекторів "Олімпійського" звинувачують в плагіаті

Вівторок, 20 вересня 2011, 11:08

Український зональний науково-дослідний і проектний інститут цивільного будівництва звернувся до суду з вимогою про проведення експертизи проекту реконструкції НСК "Олімпійський" і про виплату компенсації за порушення прав інтелектуальної власності.

Вітчизняні архітектори хочуть дізнатися, чи мало місце відтворення і використання креслень українського проекту від 1999 року під час розробки німецькою компанією GMP Generalplanungsgesellschaft mbH документації щодо реконструкції НСК "Олімпійський".

Як з`ясувалося, український архітектурний проект "Реконструкція центрального стадіону" розроблений в зональному науково-дослідному проектному інституті з цивільного будівництва, повідомляє "Дело".

Проект був зареєстрований у Державному агентстві України з авторських і суміжних прав і підтверджується Свідоцтвом про державну реєстрацію прав автора на витвір ще в червні 1999 року.

Реклама:

Реконструкція стадіону зараз здійснюється за проектною документацією, розробленою німецькою компанією GMP Generalplanungsgesellschaft mbH - генеральним проектувальником робіт із спорудження спортивної арени.
 
Звернення до суду українським інститутом свідчить про те, що вітчизняні архітектори можуть претендувати на авторство в проекті реконструкції цього об'єкта, зазначає видання.
 
У своєму позові Інститут також просить з'ясувати, використовувалися і чи були включені оригінальні рішення архітектурного проекту "Реконструкція центрального стадіону" у нинішній проект.

Одночасно, вчені з Україною просять з'ясувати вартість прав зонального науково-дослідного інституту на свою розробку, як об'єкта інтелектуальної власності.
 
Позов поданий проти НСК "Олімпійський", від якого архітектори в судовому порядку вимагають компенсацію за порушення прав інтелектуальної власності. Розмір позову - 2,58 мільйона гривень.
 
Госпсуд Києва прийняв позов до розгляду і призначив проведення експертизи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: