Українська горілчана компанія відібрала у Porsche бренд Cayenne

П'ятниця, 2 вересня 2011, 14:40

Фірма "Союз-Віктан" виграла суд у німецької компанії Dr. Ing. h.c.F. Porsche AG, яка виробляє популярний серед української еліти VIP-позашляховик Porsche Cayenne.

Українська компанія домоглася в суді припинення дії міжнародної реєстрації на знак Cayenne для товарів 33-го класу Міжнародної класифікації товарів і послуг - алкогольні напої - на території Україні, повідомляє "Дело".

Як аргументували свою позицію суду юристи "Союз-Віктан", компанія Dr. Ing. h.c.F. Porsche AG отримала міжнародну реєстрацію на знак для товарів і послуг Cayenne, в тому числі для товарів 33-го класу МКТП, яка поширюється на територію Україну.

При цьому жодних дій, які б спрямовувалися на використання знака для алкогольних напоїв, німці не здійснюють.

Реклама:

Це дало привід горілчаній компанії послатися на закон про охорону прав на знаки для товарів і послуг і вимагати припинити реєстрацію знака на ім'я відповідача.

Як з'ясувалося, приводом для судової війни стало бажання "Союз-Віктану" зареєструвати на себе знак Cayenne для алкогольних напоїв.

Однак отримати його неможливо, поки права належать Dr. Ing. h.c.F. Porsche AG.

Господарський суд прийняв аргументи горілчаної компанії і задовольнив вимоги.

Судді частково призупинили дію міжнародної реєстрації на знак для товарів і послуг Cayenne № 730258 для товарів 33-го класу МКТП на території Україні, власником якої є Dr. Ing. HcF Porsche AG.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!