Трейдер угробив 2 мільярди доларів банку UBS

Четвер, 15 вересня 2011, 14:19

Трейдер одного з найбільших банків Швейцарії - UBS - в результаті несанкціонованих операцій на біржі втратив близько двох мільярдів доларів.

Про це йдеться в офіційному прес-релізі фінансової організації, повідомляє Lenta.ru.

Як зазначається в повідомленні UBS, зараз в банку ведеться розслідування, щоб точно встановити розмір збитку, нанесеного недобросовісним трейдером.

У заяві UBS також говориться, що через дії співробітника банк може зафіксувати збиток за підсумками третього кварталу поточного року.

Реклама:

Після повідомлень UBS про дії трейдера акції банку впали на 8%, повідомляє Reuters.

Банківські аналітики вважають, що через махінації співробітника найсильніше постраждає репутація UBS, пише газета The Guardian.

В кінці серпня UBS оголосив про скорочення 3,5 тисячі робочих місць, з яких майже половина припадає на інвестиційний відділ, де якраз працюють трейдери.

Завдяки звільненням банк розраховував економити до 2 мільярдів швейцарських франків - 2,3 мільярда доларів на рік - протягом найближчих двох років.

UBS в ході фінансової кризи зазнав значних збитків, однак у лютому 2010 року зміг знову стати прибутковим.

Це вже другий випадок, коли через несанкціоновані дії трейдера найбільші банки світу несуть мільярдні збитки. Першим від таких дій у 2008 році постраждав Societe Generale, який втратив 5 мільярдів євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: