Швейцарський UBS перевірять на маніпуляції з валютним ринком

Вівторок, 29 жовтня 2013, 11:52

Швейцарський банк UBS заявив, що в його ставленні розпочато розслідування, що стосується передбачуваних махінацій на глобальному валютному ринку.

Про це пише "Лента.ру" з посиланням на The Wall Street Journal.

Банк отримав запит від влади і почав внутрішні перевірки своєї діяльності у цій сфері.

Фінансова організація зазначила, що власне розслідування почалося ще в липні після повідомлень в ЗМІ про порушення правил на ринках. З тих пір інтерес до махінацій проявили регулятори Швейцарії, Великобританії та США.

Реклама:

Банк підкреслив, що співпрацює з владою і вживає всі необхідні заходи по відношенню до власного персоналу.

Раніше швейцарське Управління зі спостереження за фінансовими ринками заявило, що розслідує діяльності декількох кредитних організацій, які маніпулювали валютним ринком. Конкретні назви банків тоді не повідомлялися.

Щодня на ринку Forex крутяться трильйони доларів. Значна частина угод проводиться за заздалегідь обговореним фіксованим співвідношенням. Регулятори підозрюють  що банки можуть отримувати прибуток за рахунок різниці в курсах між клієнтськими замовленнями і цими ставками, що є незаконним.

UBS в останні роки знаходиться в центрі кількох скандалів, пов'язаних з незаконною банківською діяльністю. Зокрема, влада США довела, що банк допомагав американським податковим ухильниками, і взяли з нього багатомільйонну компенсацію.

Американська сторона продовжує вести розслідування по іншим випадкам такої діяльності.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: