Фірташ "накачав" держпідприємства хімікатами ще на 54 мільйони

Четвер, 4 серпня 2011, 12:07

ДП "Запорізький титано-магнієвий комбінат" (ЗТМК) за результатами тендерів 25 липня уклало угоди з ТОВ "Сінтез Ресурс" на закупівлю сировини загальною вартістю 50,4 млн. гривень

Про це повідомляє портал "Наші гроші" із посиланням на оголошення у "Віснику державних закупівель".

Компанія-переможець поставить на ЗТМК 1 тис. тонн магнію МГ-90 за 39 млн. гривень та 2 тис. тонн хлористого калію за 11,4 млн. гривень.

За останні два місяці ця фірма отримала від запорізького підприємства 37,3 млн. гривень.

Реклама:

Також ДНВП "Цирконій" за результатами тендеру 12 липня уклало угоду на постачання 5 тонн двоокису гафнію марки ГФО-1 та ГФО - 2 з "Вільногірським гірнично-металургійним комбінатом" ПАТ "Кримський Титан", контрольованим групою Фірташа.

Вартість цієї угоди становить 3,36 млн. гривень.

Засновником ТОВ "Сінтез Ресурс" є перший заступник директора ТОВ "Остхем Україна" Олег Кікта, який нещодавно ввійшов в наглядову раду придбаного бізнесменом Дмитром Фірташем ПАТ "Концерн "Стірол".

Іншим засновником "Синтез Ресурсу" є Михайло Островський, директором фірми - Володимир Григоращенко.

Вони також відомі як менеджери дніпропетровського ТОВ "НПП СТ-Кварц", яке спільно з фірташівським Вільногірським горно-металургійним комбінатом розробляє Малишевське родовище скляного піску.

Як повідомлялося, раніше компанії Фірташа стали постачальниками ільменіту для хімкомбінатів Запоріжжя і Сум, які очолюють менеджери з фірташівської Ostchem Group.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: