Попов хоче сам керувати столичною землею

Середа, 10 серпня 2011, 18:31

Київ має свiй електронний земельний кадастр i готовий iнтегруватися в єдину автоматизовану систему кадастру, зберiгши за собою функцiю управлiння земельними ресурсами столицi.

Про це заявив голова КМДА Олександр Попов, повідомляє агентство "Iнтерфакс-Україна".

"У нас є вся база даних, ми оперативно з нею працюємо. Ми не говоримо, що не маємо намiру дiлитися iнформацiєю для формування електронного Державного земельного кадастру i не iнтегруємося в нього. Однак функцiї, пов'язанi з роботою кадастру в частинi управлiння земельними ресурсами столицi, вважаємо ми, мають залишитися на рiвнi мiста", - сказав вiн.

Попов додав, що для такого мiста, як Київ, з приводу кожного i навiть дрiбного питання щодо землi - продовження оренди або впорядкування територiї бюджетної органiзацiї - звертатися на рiвень держустанови - неправильно.

Реклама:

"Ця бюрократична процедура ще затягне в часi це непросте питання", - наголосив голова КМДА.

Як повідомлялося, 9 серпня голова Держагентства земельних ресурсiв Сергiй Тимченко повiдомив, що вiдомство наполягатиме на тому, щоб автоматизована система кадастру була єдиною для всiх регiонiв без виняткiв, зокрема i для Києва.

Він також висловив сподiвання, що парламент у вереснi 2011 року внесе змiни до закону про держземкадастр, вiдповiдно до якого Київ буде зобов'язаний внести данi стосовно земель у столицi до цiєї системи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!