На начальника Одеського порту завели третю справу

Понеділок, 1 серпня 2011, 17:47

Відносно начальника Одеського морського торгового порту Миколи Павлюка прокуратура Криму порушила третю кримінальну справу.

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції в Одесі його адвокат Сергій Ємець, передає УНІАН.

За словами Ємця, "третю кримінальну справу порушено за ознаками тієї ж статті 364 Кримінального кодексу, що й дві попередніх - за перевищення службових повноважень. При цьому прокуратура посилається на акт перевірки КРУ господарської діяльності порту за 2005 рік ".

З урахуванням цього, сказав адвокат, навіть якщо Центральний райсуд Сімферополя обере завтра запобіжним заходом по другій справі щодо Павлюка підписку про невиїзд, то за матеріалами третьої справи його можуть знову доставити в ізолятор тимчасового утримання.

Реклама:

Ємець відзначив, що "з акта ревізії зовсім не випливає, що Павлюк щось вкрав для себе. Це версія КРУ про нібито завдані збитки державі. До речі, юридичний департамент Одеського порту вже звернувся з позовною заявою до Окружного адміністративного суду Одеської області з проханням визнати недійсними акти перевірки КРУ за 2005 рік".

Однак, на думку адвоката, "судове слідство може тривати близько місяця, а поки в повітрі витає вказівка, щоб Павлюк сидів".

Нагадаємо, 29 липня Центральний райсуд Сімферополя продовжив до вівторка, 2 серпня, термін затримання під вартою начальника Одеського порту Миколи Павлюка, який 27 липня був затриманий в Одесі за підозрою у зловживанні службовим становищем і потім поміщений в ізолятор тимчасового утримання в Криму.

Друга кримінальна справа порушена проти Павлюка за частиною 2 статті 364 на початку минулого тижня. За версією слідства, збиток, нанесений Павлюком державі, оцінюється в 700 тисяч гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: