Янукович хоче більше співпрацювати з Кіпром

Понеділок, 4 липня 2011, 11:35 -

Президент Віктор Янукович відзначив прагнення України та Кіпру до активізації співпраці.

Про це він заявив під час зустрічі "тет-а-тет" з кіпрським колегою Дімітрісом Хрістофіасом в понеділок у Києві, повідомляє прес-служба глави держави.

"Ваш візит в Україну - переконливий доказ того, що наші держави прагнуть до активізації співробітництва. Переконаний, нам буде про що сьогодні поговорити", - сказав Янукович.

Президент відзначив символічність нинішнього візиту - вперше в історії українсько-кіпрських відносин глава республіки Кіпр відвідує Україну.

Реклама:

Зі свого боку президент Кіпру подякував українському колезі за запрошення і запевнив його у своїх дружніх почуттях до українського народу.

"Я дуже щасливий, що став першим президентом Кіпру, який відвідує Україну з офіційним візитом. Упевнений, сьогоднішні переговори пройдуть у дружній атмосфері і матимуть результат", - сказав Хрістофіас.

Тим часом в ході розширених переговорів Янукович виступив з ініціативою проведення першого засідання українсько-кіпрської міжурядової комісії.

"Я пропоную доручити нашим урядам узгодити конкретні терміни проведення першого засідання міжурядової українсько-кіпрської комісії та затвердити її порядок денний", - сказав президент.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: