Україна та Казахстан хочуть разом розробляти уран

П'ятниця, 22 липня 2011, 18:50

Державний концерн "Ядерне паливо" і національна атомна компанія Казахстану - "Казатомпром"  вивчають можливість спільної розробки уранових родовищ в Україні та Казахстані.

Про це сказано в повідомленні "Ядерного палива" про підсумки візиту української делегації до Казахстану 12-14 липня, передає УНІАН.

Згідно з повідомленням, сторони також обговорили питання виготовлення контрольно-вимірювальних приладів для видобутку урану, реабілітації територій та підземних вод після виведення з експлуатації уранових рудників.

Казахстанській стороні був представлений український досвід використання технології видобутку урану шляхом підземного свердловинного вилуговування.

Реклама:

Державний концерн "Ядерне паливо", створений у квітні 2008 року, об'єднує державні активи України в сфері атомно-промислового комплексу.

До складу об'єднання входять держпідприємства "Східний гірничо-збагачувальний комбінат", "Дирекція підприємства, що створюється на базі Новокостянтинівського родовища уранових руд", ДП "Смоли", "Дніпровський завод прецизійних труб" і "Український науково-дослідний і проектно-розвідувальний інститут промислової технології".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!