США починають розслідувати діяльність Goldman Sachs

П'ятниця, 3 червня 2011, 16:08

Прокуратура Нью-Йорка зажадала від одного з найбільших інвестбанків США Goldman Sachs розкрити інформацію про свою діяльність напередодні фінансової кризі 2008 року.

Про це пише The New York Post з посиланням на інформовані джерела, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Угоди Goldman Sachs на ринках деривативів у 2006-2007 роках, ймовірно, стануть найближчим часом предметом розслідування відразу декількох державних органів, включаючи Комісію з цінних паперів і бірж (SEC) і міністерство юстиції США.

Нью-йоркська прокуратура також зацікавилася операціями Goldman Sachs з іпотечними цінними паперами в рамках більш широкого слідства відносно семи крупних американських банків.

За даними Los Angeles Times, представники прокуратури провели кілька зустрічей з топ-менеджерами та адвокатами Goldman Sachs за останні два тижні.

А в квітні сенат США опублікував доповідь, в якому говорилося, що Goldman активно продавав інвесторам папери, прив'язані до іпотечних кредитів з високим ризиком неповернення.

Тим самим, стверджували сенатори на чолі з демократом Карлом Левіним, Goldman Sachs вводив своїх клієнтів в оману і перекладав на них свої ризики.

Прес-секретар Goldman Sachs заявив, що банк завжди виконує всі приписи влади, але від детальних коментарів відмовився.

Дії прокуратури та інших відомств не означають, що найближчим часом банку або його топ-менеджерам будуть пред'явлені звинувачення в кримінальних злочинах чи цивільних правопорушення, відзначають в приватних бесідах представники держорганів.

Реклама:

Однак Goldman Sachs повинен буде поступитися багатьма секретами в ході розслідування.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: