Пенсійну реформу приймуть у липні, щоб виключити протести?

П'ятниця, 24 червня 2011, 09:34

Незалежні профспілки вимагають внести зміни у проект пенсійної реформи, який може бути ухвалений Верховною радою на початку липня.

Зокрема, профспілки заявляють, що внаслідок реформи пенсії більшості населення зменшаться на 140-150 гривень, передає Радіо "Свобода".

При цьому профспілчани сумніваються, що їм вдасться використати останній шанс скоригувати пенсійну реформу, що може бути ухвалена у другому читанні у найближчі два тижні - вийти на протест.

"Із 5 по 8 липня будуть приймати пенсійну реформу - мабуть, що будуть приймати. Люди всі у відпустках - тобто геніально придумано. Усі роз'їхались. Ідеально - в дні літнього сонцестояння буде ухвалена ця реформа", - сказав голова Національного форуму профспілок Григорій Кабанченко.

Реклама:

Незалежні профспілки називають норми проекту поверховими, спрямованими на економію пенсійних коштів.

Зокрема, до економії коштів призведе підвищення пенсійного віку, зазначив секретар Національної конфедерації профспілок Павло Петриченко.

"Те, що Тігіпко сьогодні заявляє, що пенсійний вік має бути для всіх однаковий, це є не що інше, як приховане встановлення пенсійного віку для всіх 62 роки. І ми не виключаємо, що на виході рішенням Верховної ради буде встановлений єдиний пенсійний вік - 62 роки", - сказав Петриченко.

За словами колишнього першого заступника міністра праці та соціальної політики Павла Розенка, уряд змінює систему перерахування пенсій, щоб зекономити гроші, - це приховане зменшення пенсій.

"Уряд пропонує змінити цю формулу і написати середню заробітну плату за три останні роки. За три роки середня заробітна плата становить 1750 гривень. Тобто дві тисячі мінус 1750 гривень - база пенсії зменшується на 250 гривень. Внаслідок цього пенсії зменшаться на 150 гривень", - говорить Розенко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: