Держгеонадра продаватимуть дозволи на надра

Вівторок, 14 червня 2011, 14:36

Кабінет міністрів затвердив постійний порядок проведення аукціонів з продажу спеціальних дозволів на користування надрами.

Раніше такі порядки затверджувалися на період в один рік.

Відповідний порядок закріплений постановою Кабінету міністрів №594 від 30 травня, інформує "Інтерфакс-Україна".

У порівнянні з порядком, який діяв у 2010 році, уряд вирішив, що тепер організатором торгів буде Державна служба геології і надр, тоді як в 2010 році такі функції покладалися на Міністерство охорони навколишнього природного середовища України - на даний час - Міністерство екології та природних ресурсів України.

Реклама:

Крім того, у постійно діючому порядку скорочено перелік органів влади, з якими необхідно погоджувати торги надрами.

Згідно з порядком, для участі в аукціоні претендент повинен придбати пакет аукціонної документації, вартість якого становить 3,12% від початкової ціни спецдозволу, але не менш ніж 4,5 тисячі гривень і не більше ніж 72,55 тисячі гривень.

Уряд вирішив, що результати аукціону можуть бути визнані недійсними тільки в судовому порядку, тоді як, зокрема, згідно з порядком 2010 року, уряд України мав право визнати результати аукціону недійсними повністю або частково.

У той же час уряд зберіг терміни подачі заявки на участь в аукціоні після офіційного оголошення, перелік документів, які подає претендент для участі в аукціоні, крок збільшення ціни лотів.

Крім того, як і раніше, торги по кожній конкретній ділянці проводяться в тому випадку, якщо на лот претендує не менше двох покупців.

Терміни оплати переможцем куплених спецдозволів у постійно діючому порядку становлять 30 днів, і якщо в 2010 році аукціонний комітет при наявності поважних причин міг його продовжити ще на 60 календарних днів, то тепер - не більше ніж на 30 календарних днів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: