Над Тимошенко нависла ще одна справа

Середа, 1 червня 2011, 11:40
Перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін допускає можливість порушення ще однієї кримінальної справи стосовно екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко у зв'язку із закупівлею вакцин під час епідемії грипу в країні в листопаді 2009 року.

За його словами, кримінальну справу про махінації в Міністерстві охорони здоров'я вже завершено, передає "Інтерфакс-Україна".

"Якщо слідчому надійдуть матеріали Орегонського суду США або інші офіційні матеріали з цього приводу, кримінальну справу відносно Тимошенко, яке стосується машин "швидкої допомоги" та інших зловживань в МОЗ, може бути відновлено", - сказав Кузьмін.

"При достатності підстав може бути порушена ще одна кримінальна справа", - сказав Ренат Кузьмін, виступаючи в парламенті в середу.

Він також не виключив, що ці кримінальні справи можуть бути об'єднані в одне провадження і слідство у справі про зловживання при закупівлі машин "швидкої допомоги" може бути відновлено.

Реклама:

"Це стосується справи про машини "швидкої допомоги", можливо, справи, пов'язаної з Кіотським протоколом, але це жодним чином не може бути пов'язане зі справою про газові контракти", - зазначив перший заступник генпрокурора.

Раніше сьогодні депутати з фракції "Блок Юлії Тимошенко-Батьківщина" покинули зал засідань Верховної ради на знак протесту проти заслуховування парламентом інформації про розслідування кримінальних справ проти Тимошенко від Кузьміна, а не генпрокурора Віктора Пшонки.

Парламентарії вийшли із залу після того, як Кузьмін вийшов за трибуну і почав знайомити депутатів з відповідною інформацією.

Під час виступів депутатів на початку засідання представники БЮТБ підкреслювали, що наполягали на наданні інформації у справах Тимошенко саме Пшонкою.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: