Митниця каже, що імпортери завищують вартість ліків

Четвер, 26 травня 2011, 18:01 -
Митниця звинувачує імпортерів в завищенні митної вартості ліків.

Як повідомляє Держмитслужба, відповідно до законодавства зареєстровані лікарські засоби та вироби медичного призначення звільняються від оподаткування.

"Разом з тим, за даними Держмитслужби протягом тривалого часу до України під виглядом ліків ввозилися харчові добавки та інші товари. Також була розповсюдженою схема завезення ліків із значно завищеною митною вартістю з метою отримання надприбутків за рахунок українських громадян", - наголошує відомство.

Так за даними митної статистики, з початку 2011 року окремими підприємцями систематично підвищується вартість лікарських засобів, які вони імпортують.

Одним із найбільших імпортерів ціну ліків було збільшено у порівнянні з минулим роком на 20-50 відсотків. А за окремими позиціями - втричі, - підкреслюють в Митниці.

Реклама:

"Ми вважаємо, що розгорнута інформаційна кампанія проти митниці є спробою приховати реальні причини здорожчання ліків. А саме - бажання певних несумлінних імпортерів і в подальшому отримувати надприбутки", - обурюються у відомстві, відзначаючи, що окремі імпортери звинувачують митні органи у здорожчанні товарів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: