Генпрокуратура перевірить відчуження "Дтек" 12,7% "Київенерго"

Середа, 25 травня 2011, 15:54

Київміськрада вирішила направити в Генпрокуратуру звіт своєї контрольної комісії з вивчення ситуації з компанією "Київенерго" для перевірки законності відчуження з комунальної власності 12,73% компанії.

За ухвалення відповідного рішення проголосували 83 депутатів при мінімально необхідних 61, передають "Комментарии" з посиланням з посиланням на "Українські новини".

Депутати затвердили звіт тимчасової контрольної комісії Київради з вивчення ситуації, яка створилася у взаєминах міськради і "Київенерго".

"Звіт тимчасової контрольної комісії Київради направити до Генеральної прокуратури з метою повірки законності відчуження 12,73% простих іменних акцій "Київенерго", переданих для формування 61% статутного фонду ЗАТ "Компанія "Київенергохолдинг", - сказано в рішенні.

Реклама:

Крім того, одним з пунктів звіту позначено звернення до Кабінету міністрів з пропозицією передати контрольний пакет акцій "Київенерго", який належить державі (50% +1 акція), в управління територіальної громади Києва з наступною передачею в комунальну власність.

Також за результатами роботи комісії було запропоновано застосувати комплекс заходів з реконструкції та ремонту енергетичного обладнання.

Для реалізації цього щорічно в бюджет Києва і програму соціально-економічного розвитку необхідно включати кошти в розмірі не менше 200 мільйонів гривень, у складі цієї суми передбачити фінансування робіт з перекладки теплових мереж.

У документі також говориться, що, враховуючи важливість питання енергозабезпечення міста, а також з метою координації дій між Київською міською державною адміністрацією та "Київенерго", робота тимчасової комісії поновлено на 1 рік.

Дана комісія була створена в 2010 році.

Нагадаємо, Київрада у 2007 році продав комунальний пакет 12,73% "Київенерго" компанії "Київські енергосистеми".

У вересні 2010 року компанія "Дтек" оголосила про те, що сконцентрувала 24,9% акцій "Київенерго".

Після цього "Дтек" звернулася в Антимонопольний комітет для одержання дозволу на концентрацію більш 25% акцій компанії "Київенерго".

"Дтек" управляє енергетичними активами System Capital Management бізнесмена Ріната Ахметова.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!