У Клюєва хочуть посилити відповідальність за ГМО

Четвер, 12 травня 2011, 16:50

Уряд схвалив законопроект "Про внесення змін до закону України" Про державну систему біобезпеки при створенні, випробуванні, транспортуванні та використанні генетично модифікованих організмів".

Мінекономрозвитку, яке є розробником законопроекту, вважає, що прийняття даного документа підсилить відповідальність суб'єктів господарювання за оборот продукції з ГМО, передає "ЛІГАБізнесінформ".

Змінами передбачається введення механізму відстеження продукції, яка містить генетично модифіковані організми або отриманої з їх використанням, та надання повноважень Кабінету міністрів визначати наукову установа, уповноважену на виконання функцій Науково-методологічного центру з питань випробувань ГМО та основні повноваження такого центру.

Запровадження такого механізму відстеження, вважають автори проекту, дозволить суб'єктам господарювання заощадити кошти на проведенні досліджень продукції на вміст ГМО і одночасно посилить їхню відповідальність за обіг цієї продукції.

Реклама:

Одночасно держава буде мати можливість удосконалити систему державного нагляду і контролю за обігом цієї продукції, а населення буде мати достовірну інформацію про продукцію, що містить ГМО або отриманої з їх використанням.

Визначення наукової установи, уповноваженої на виконання функцій Науково-методологічного центру з питань випробувань ГМО дозволить забезпечити достовірність результатів лабораторних випробувань з визначення вмісту ГМО в продукції, - стверджують розробники проекту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: