"Хліб Інвестбуд" купував китайську гречку за свої гроші

Середа, 11 травня 2011, 11:07 -

Інформація про закупівлю урядом китайської гречки за завищеними цінами не відповідає дійсності.

Про це йдеться в повідомлені прес-служби "Хліб Інвестбуд", яка здійснювала поставку гречки в Україну.

"Поширена в ЗМІ з посиланням на народного депутата В. Арьєва інформація є абсолютно безпідставною і неправдивою", - зазначається в повідомленні.

Відповідно до інформації ХІБ на закупівлю китайської гречки не було затрачено "жодної копійки бюджетних коштів".

Реклама:

"Безпосередня контрактація, закупівля і доставка гречаної крупи забезпечувала ДПЗКУ через комерційний підрозділ ТОВ "Хліб Інвестбуд", що володіє усіма необхідними для цього засобами", - наголошує прес-служба.

"Саме ця компанія погодилася залучити у закупівлю гречки власні обігові кошти в еквіваленті близько 4 мільйонів доларів", - йдеться в повідомленні.

В ХІБ також стверджують, що не відповідають дійсності дані щодо можливої ціни поставки гречаної купи з Китаю на рівні 700 доларів за тонну.

Так за інформацією контрагента, в лютому 2011 року ціна тонни гречки в Китаї становила 1600 доларів за тонну.

"ХІБ законтрактувала поставку гречки на умовах FOB у порту міста Дальян за ціною 1630 доларів за тонну", - зазначає компанія.

У той же час, з урахуванням ПДВ та 12 додаткових платежів, перепродажна вартість гречки становила майже 2097 доларів за тонну або близько 16,7 гривні за кг.

При цьому в прес-релізі наголошується, що імпортовану гречку ХІБ відпускає за ціною 16,6 гривні за кг.

"Втрати компанії від реалізації гречки за такою ціною становили 97 доларів за тонну", - бідкається голова ХІБ Роберт Бровді.

На даний час компанія уклала контракти на поставку 4 тисяч тонн китайської гречки з яких авансом оплачено близько 2 тисяч тонн. В Україну вже надійшло 816 тонн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: