Колишній керівник "Хліб Інвестбуд" перейшов в ДПЗКУ

Вівторок, 12 лютого 2013, 08:53

Мінагропрод призначив Роберта Бровді заступником голови правління ДПЗКУ.

Про це йдеться у відповідному повідомленні корпорації, яке було опубліковано в системі розкриття інформації Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку, пише "Комерсант-Україна".

Як пише видання, Роберт Бровді відомий ринку як керівник зернотрейдера "Хліб Інвестбуд" (ХІБ). Ця компанія була створена в грудні 2004 року на базі активів ДАК "Хліб України". У 2010 році власником 51% акцій ХІБ стала кіпрська Kalasar, засновниками якої, як стало відомо пізніше, є лояльний міністру агрополітики Миколі Присяжнюку підприємець Олександр Козирєв і компанія Genetechma Finance Ltd (кінцевим бенефіціаром є російський ВЕБ). У 2012 році частка держави в ХІБ скоротилася до 1%.

"Уже в 2010/2011 та 2011/2012 маркетингових роках ХІБ увійшов до трійки найбільших зернотрейдерів України багато в чому завдяки держпідтримці", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Згідно з інформацією, Бровді пішов з ХІБ у серпні 2012 року. Тоді джерела на зерновому ринку стверджували, що відхід топ-менеджера був пов'язаний "з цілою низкою питань, які накопичилися за час його керівництва". Зокрема, співрозмовник видання вказав на претензії Генпрокуратури щодо закупівлі зерна Аграрним фондом.

У 2012 році Генпрокуратура проводила досудове слідство за фактом нанесення чиновниками АФ збитків державі на суму 340 млн гривень. У березні 2011 року АФ уклав з приватним підприємством договір на закупівлю зерна на суму 1,5 млрд гривень.

"Єдиною компанією, яка тоді оголосила, що за допомогою форвардних контрактів має намір закупити для АФ 895 тис тонн пшениці і жита на суму 1,55 млрд гривень, став зернотрейдер ХІБ. У прес-службі Генпрокуратури не змогли уточнити, на якій стадії знаходиться розгляд даного справи ", - йдеться в повідомленні.

Як розповів виданню Бровді, він отримав пропозицію перейти в ДПЗКУ від глави корпорації Ігоря Якубовича за погодженням з міністром Присяжнюком.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: