Клюєв каже, що українські компанії позмагаються за туркменський газ

Субота, 2 квітня 2011, 13:34

Туркменська сторона запросила українські компанії брати участь у тендерах з розвідки та розробки родовищ нафти і газу. 

Про це повідомив перший віце-прем'єр Андрій Клюєв, коментуючи результати засідання Спільної міжурядової україно-туркменської комісії з питань економічного співробітництва, передає прес-служба уряду.

Чиновник повідомив, що також досягнуто домовленість вивчити можливість участі українських підприємств спільно з ГК "Туркеменгаз" т ГК "Туркменнафтогазбуд" у низці проектів спорудження газопроводів в Туркменістані.

"У тому числі мова йде про можливість поставок трубної продукції та технологічного обладнання", - зазначив Клюєв.

Реклама:

За його словами, українські фахівці можуть вести будівництво будь-яких об'єктів ПЕК, проводити сервісні роботи з капремонту, забезпечувати попередження і ліквідацію аварійних ситуацій на нафтогазопроводах в Туркменістані.

"У надійності та професіоналізм наших фахівців туркменські колеги неодноразово переконувалися на практиці. Наприклад, під час гасіння фонтану газового родовища "Осман", в якому брали участь працівники одного з дочірніх підприємств НАК "Нафтогаз Україна", - заявив Клюєв.

Нагадаємо, Клюєв здійснював робочий візит до Туркменістану 31 березня-1 квітня. Метою поїздки було зміцнення економічних зв'язків між країнами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: