Азаров розповів, що гроші - не головне

Вівторок, 19 квітня 2011, 16:07

Важливою є не сума зібраних на донорській конференції коштів, а сам факт участі та підтримки.

Про це заявив прем'єр Микола Азаров на зустрічі з прем'єром Бельгії Івом Летермом у Києві у вівторок, коментуючи конференцію, присвячену 25-й річниці Чорнобильської катастрофи, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Аварія сталася у нас, а її наслідки відчув весь світ. Також Японія знаходиться дуже далеко від нас, а в Україні зафіксовані радіоактивні опади", - зазначив він.

"Все це говорить про те, наскільки вразливий наш світ, наскільки він невеликий і як важлива солідарність усіх країн, коли відбуваються такі аварії", - сказав Азаров.

Реклама:

Прем'єр також висловив подяку всім країнам, які взяли участь у міжнародному саміті, приуроченому до річниці аварії на ЧАЕС.

Як відомо, країни світу і міжнародні організації на конференції у вівторок оголосили розмір їхніх додаткових внесків на проект "Укриття" та інші чорнобильські проекти. Загальна сума коштів склала майже 460 мільйонів євро.

Разом із тим, президент Віктор Янукович заявив, що, за попередніми даними, до фонду на чорнобильські проекти зібрано близько 550 мільйонів євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: