Азаров доручив вирiшити земельнi питання "Повiтряного експреса"

Четвер, 14 квітня 2011, 12:09

Кабінет міністрів доручив Державному агентству земельних ресурсiв, Держагентству лiсових ресурсiв, Київським мiськiй та обласнiй державним адмiнiстрацiям вирiшити питання видiлення земельних дiлянок для створення залiзничного сполучення мiж Києвом та аеропортом "Бориспiль" (проект "Повiтряний експрес").

Вiдповiдне рiшення закрiплене розпорядженням уряду №313-р вiд 11 квiтня, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Уряд також доручив Мiнiстерству економiчного розвитку i торгiвлi та Мiнiстерству фiнансiв розглянути пiд час узгодження технiко-економiчного обґрунтування проекту питання залучення кредиту для його реалiзацiї пiд державнi гарантiї.

Як повiдомлялося, рамкова угода, укладена мiж ДП "Мiжнародний аеропорт "Бориспiль" i Китайською нацiональною корпорацiєю машинної iндустрiї i генеральних пiдрядiв у вереснi 2010 року, дає змогу Українi отримати кредитне фiнансування в обсязi до 1 млрд. доларів.

Реклама:

Вона передбачає будiвництво залiзницi протяжнiстю 8 км вiд Києва до аеропорту "Бориспiль", будiвництво чотирьох вокзалiв та забезпечення залiзницi електропотягами.

У квiтнi 2011 року уряд ухвалив рiшення про надання державних гарантiй пiд кредит для реалiзацiї проекту в розмiрi 372,31 млн. гривень.

Державне агентство з iнвестицiй та управлiння нацiональними проектами ("Укрнацпроект") оцiнює вартiсть будiвництва залiзничного сполучення мiж Києвом та аеропортом "Бориспiль" у 2,979 млрд. гривень.

За прогнозами голови агентства Владислава Каськiва, будiвництво гiлки розпочнеться у травнi 2011 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: