Товари з Японії в Україні проходять радіологічний контроль

П'ятниця, 1 квітня 2011, 12:31

Держекоінспекція України та посольство Японії урегулювали питання радіаційного контролю японських товарів на українському кордоні.

Як повідомляє прес-служба уряду, 31 березня у Державній екологічній інспекції України зустрілися керівництво Держекоінспекції і перший секретар економічного відділу посольства Японії в Україні Сато Йошіхару.

Вони обговорили недопущення потрапляння в Україну товарів, які виробляються у Японії та зазнали радіаційного забруднення внаслідок техногенної катастрофи на АЕС "Фукусіма".

Представники інспекції та посольства Японії розглянули механізм співпраці у сфері інформування та забезпечення взаємного обміну інформацією з цього питання.

Реклама:

Зокрема, Сато Йошіхару підкреслив, що всі товари, які імпортуються в Україну з Японії, проходять ретельне обстеження на рівень радіації.

Зі свого боку, голова Держекоінспекції України Павло Жила запевнив, що у пунктах пропуску через державний кордон України постійно здійснюється відповідний радіологічний контроль. На сьогодні не було зафіксовано жодного випадку підвищеного рівня радіації у вантажах з Японії.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!